Cu cine, și dece votez

Am participat la fiecare scrutin decând am putut să o fac, fapt care mă mulțumește, deoarece în viață cel mai greșit mi-se pare să nu aleg nimic atunci când am datoria de a o face.
Candidatul perfect? Nu există așa ceva, și mai jos o să explic motivele pentru care intenționez să votez cu Dan Barna, de la USR.
Partidul USR a introdus în parlament inițiativa "fără penali în funcții publice", și e un partid recent înființat.
Nu consimt alegerea unor candidați independenți, deoarece nu au garantată nici unul dintre ei o masă de alegători care să poată lupta împotriva PSD, partid care are încă destui alegători pe care a reușit să îi "convingă" folosind: mită electorală, funcții lor sau unor rude de-ale lor, și protecție celor ce fac fapte ilegale.
În continuare o să expun părerile mele referitoare la fiecare din candidații susținuți de partide parlamentare, și o să-i amintesc în ordinea în funcție de care apar pe buletinul de vot.

Klaus Iohannis

Am votat cu el la alegerile din 2014, dar nici atunci nu mi-a inspirat încredere, deoarece la dezbaterea electorală în care l-am ascultat, nu mi s-a părut sigur pe el, iar Ponta mi s-a părut prea șmecher.
În timpul deținerii funcției de președinte al României nu mi s-a părut prea vocal, exceptând acest an, mai exact în ultimele luni.
A acceptat guvernul Dăncilă, mai exact pe ea ca șefă a guvernului, deși probabil că prin această manevră a vrut să-i strice jocurile lui Liviu Dragnea.
Am fost dezamăgit când a acceptat destituirea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, dar poate că PSD-ul și aliații ar fi fost mai câștigați atunci dacă l-ar fi suspendat ulterior pe el.
Mi-se pare totuși a doua opțiune votabilă, din cele două pe care le consider benefice pentru România.

Theodor Paleologu

L-am auzit la o emisiune de la EuropaFM spunând că dorește să-i fie un contra candidat lui Dan Barna, și a spus că motivul pentru care candidează e că știe că are mai mari șanse decât Dan Barna.
Este susținut de PMP, partidul lui Băsescu, fost președinte care când a fost nevoit să aleagă între consolidarea justiției și apărarea Elenei Udrea, a ales ultima variantă, nu tot așa a făcut și când a fost vorba de fratele lui.
Fiind un intelectual, acele două argumente de mai sus mi se par destul de în măsură să nu îl recomand ca președinte votabil, având în vedere faptul că dacă e sigur de un electorat care i-ar acorda votul, nu ar fi trebuit să candideze fiind susținut de un partid cu "probleme".

Da, dar eu cu cine votez?

Dan Barna

Așa zisele dezvăluiri aruncate în spațiul public nu mi-se par convingătoare, ne fiind argumentate cu argumente solide, și chiar dacă ar fi adevărate, faptul că apar târziu mă face să nu le acord credibilitate, deoarece ar fi trebuit să fie aruncate mult mai repede, și să nu se aștepte un moment cheie.
Partidul care îl susține a introdus în parlament inițiativa "fără penali în funcții publice", și chiar el o menține ca punct principal pentru mandatul său, semn că nu au urmărit doar popularitate prin acea inițiativă.
Partidele din alianța 2020 USR și Plus sunt partide noi, și au în componență oameni care au realizat câte ceva, și nu au fost introduși pe bază de cumetrii, precum în partidul stat, continuator al PCR.

Kelemen Hunor

Partidul său, deci și el au luptat alături de PSD, defapt a fost un aliat al lor în îngenuncherea justiției din România ultimilor trei ani.
Spune că minoritățile nu au o reprezentare corectă în legislativ, și consider că are dreptate, deoarece partidul său s-a perindat pe la guvernare cam în toată perioada ultimilor 30 de ani, dar el dorește o și mai mare reprezentare.
Mi-a plăcut o frază a lui, pe care o consider o maximă hazlie: "trebuie să construim drumul pe care am început să mergem" (Kelemen Hunor).

Viorica Dăncilă

A făcut de râs pe unde a putut: România, gramatica limbii Române, entitatea de femeie, numele Dăncilă, numele Viorica, și altele.
Ea defapt nu e ea, ci e el, adică Liviu Dragnea.

Mircea Diaconu

Mi-a plăcut de el ca actor, dar în mediul politic nu știu să fi avut realizări notabile, exceptând banii primiți de la parlamentul european.

Da, dar eu cu cine votez?

în concluzie, consider că cea mai bună alegere pentru România o constituie candidatul Dan Barna, iar cei ce nu doresc să-l voteze, ca o a doua variantă cât de cât votabilă ar fi Klaus Iohannis.

4 gânduri despre „Cu cine, și dece votez


    1. Nu știu exact, deoarece nu am mai prea făcut ceva semnificativ la el. O să încerc cât mai repede, dar mai am de finisat câteva lucruri.

Lasă un răspuns